Joulukorttitehdas osa I

Joulukorttien tekeminen on yksi tapa luoda joulutunnelmaa ja aloittaa laskeutuminen jouluun. Mielestäni aina kun tekee joulukortteja on myös kuunneltava joululauluja eikä koskaan saa olla kiire – muuten tästä ihanasta askarteluhetkestä ei saa sen tuomia mahdollisuuksia irti. Mieluiten askarteluhetkeen tulee liittää myös piparit ja glögi, jolloin askartelupaja täyttyy joulun tuoksuista.

Tänä vuonna aloitin joulukorttien tekemisen poikkeuksellisen myöhään, sillä joulukuu siinsi jo yhden yön päässä. Yleensä aloitan askartelun jo hyvissä ajoin marraskuun alussa, mutta tänä vuonna sain kunnon inspiraation ja innostuksen vasta käsityömessuilta. Korttien lähettämisen kanssahan voi tulla jo kiire, varsinkin jos niitä aikoo lähetellä yli merten ulkomaille. Siksi haluankin muistuttaa teitä kaikkia postissa työskentelevien joulutonttujen aikataulusta: joulumerkillä menevät kotimaan joulukortit tulee lähettää viimeistään 15.12 ja osaan ulkomaista jo jopa 2.12! Tarkista siis jouluisen Postin aikataulu ja vinkit ja ryhdy jouluilon levittämiseen ajoissa.

Kylläpä tuntui mukavalta kaivaa laatikon pohjalta jälleen joulukorttiaskarteluun tarkoitettu pussukka, joka on levännyt laakereillaan vuoden päivät. Tähän pussiin olen kerännyt askartelutarvikkeiden lisäksi korttivinkkejä, malleja ja joulurunoja ja olipa pohjalla myös muutama viime vuodelta ylimääräiseksi jäänyt valmis korttikin. Viime vuonna panostin tarvikkeiden hankintaan hieman suuremmalla summalla ja näitä, sekä tarvikkeita useammankin vuoden takaa, oli vielä hyvin jäljellä. Tällä kertaa hankin siis vain käsityömessuilta mukaan tarttuneet vintage -kuvat sekä Tiimarista muutamia kohokuviota. Toki tässäkin kohtaa oli oman panoksensa antamassa äidin loppumattomat tarvikevarastot.

Korttipohjissa suosin perinteisesti viininpunaista, yksiosaista pohjaa, sillä tähän sopii kirkasta joulunpunaista väriä paremmin myös seesteiset ja vanhanajan tunnelmaan pyrkivät koristelut. Tämä väri vain tuntui olevan loppu kaikista Tampereen Tiimareista. Tänä vuonna rohkaistuin poikkeamaan kaavoistani ja tein myös muutaman kortin siniselle pohjalle. En suuremmin pidä käsialastani, joten käytän yleensä ääriviivatarroja, leimoja tai muita koristeita, joissa toivotetaan hyvää joulua. Haaveena olisi joskus osallistua vielä kalligrafian kurssille ja opetella kirjoittamaan muutakin kuin harakan varpaita. Perinteisesti olen tykännyt käyttää korteissani ääriviivatarrojen lisäksi kultaisia leimasimia, juuttikangasta, metallisia ja puisia kohokuvia sekä erilaisia käsintehtyjä papereita. Tänä vuonna ehdottomat suosikkini ovat juuttinaru ja vintage -kuvat revityn koristepaperin päällä. Koristepaperina käytin käsityömessuilta Sinooperin pisteestä löytynyttä lahjapaperia, jossa lukee ”Hyvää Joulua” sekä entuudestaan jääneitä käsintehtyjä kuviopapereita.

Eipä sitä kolmessa tunnissa kuitenkaan kovin montaa korttia ehtinyt tekemään, mutta jatketaan sitten taas toisella kerralla. Kirjekuoria on myös tehtävä vielä: olen perinteisesti tehnyt kuoria ruskeasta pakkausmateriaalina käytettävästä pahvista, mutta tänä vuonna äiti oli keksinyt käyttää myös sanomalehtipaperia kuorien tekemiseen. Marimekon joululehdestä löytyi kauniita kuvia kuorien pohjiksi.

 

 


2 kommenttia artikkeliin ”Joulukorttitehdas osa I

  1. Paluuviite: Joulukorttitouhuja « Ystäväni neula ja lanka

  2. Paluuviite: Joulukorttimietteitä | Ystäväni neula ja lanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s