Hääaskartelua: paikkakortit

Paikkakortit_askartelu

Reilu viikko sitten huipentui lähes vuoden suunnittelutyö, kun sain todistaa hyvän ystäväni naimisiinmenoa. Kaasona oleminen on aina kunniatehtävä ja olin tälläkin kertaa hyvin otettu.

Toisen kaason ja morsiamen kanssa vietimme kevään aikana muutaman tehoviikonlopun, jolloin urakoimme juhlapaikalle koristeita, katsoimme Satuhäitä ja joimme viiniä. Seura ja puuhailu oli mahtavaa, mutta kyllä siinä leikkaamisessa olivat ranteet kovilla ja jännetuppitulehdus välillä lähellä.

Idea näihin paikkakortteihin löytyi googlettamalla. Viinipullonkorkki on simppeli, mutta näyttävä pidike paikkakortille. Morsiammen perheen mökiltä löytyi sattumalta kulhollinen viinipullonkorkkeja, joita oli vuosia säästelty illanvietoista. Montaa viinipulloa ei onneksi tarvinnut tyhjentää siihen päälle.

Viinipullon_korkit

Korkin käsittely ei ollutkaan sitten niin helppoa. Morsian otti tämän vaarallisen tehtävän mattoveitsen kanssa vastaan ja käytti 60 korkkiin noin viisi työstötuntia. Korkeista tasattiin pieni reuna, jotta korkki ”seisoi” paikallaan sekä leikattiin viilto paikkakorttia varten. Työstämisen alustana toimi puinen leikkuulauta.

Paikkakorttipohjat

Paikkakortit_rusetit

Paikkakortit_valmiit

Paikkakortit viimeisteltiin kuumaliimaamalla pieni satiininauharusetti kortin yläkulmaan.

Juhlapaikka oli lopulta lumoava! Minun silmissäni siinä oli ranskalaista vivahdetta, joka sekin sopi hääparin luonteeseen loistavasti. Tästä vielä myöhemmin lisää.

alkuruoka

Onnea L-M & Matti yhteiselle aviotaipaleelle! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s