Hellehousut

Viisi viikkoa kestänyttä kesälomaani on alle tunti jäljellä. Huomenna suuntana on taas toimisto ja kiireinen työsyksy. Loma on ollut aivan ihana: kaksi ulkomaan matkaa, mökkeilyä, marjojen ja sienien poimintaa, urheilua, aikaa ystävien kanssa ja mikä ihaninta, aikaa ommella. Kesäksi ommeltuja kevyempiä vaatteita (esim. tämä mekko) on saanut testailla eteläisen Euroopan lämmöissä, kun taas pitkähihaisia (esim. tämä takki) on saanut pitää enemmän kuin tarpeeksi Suomen kesässä. Tänä viikonloppuna on kuitenkin saanut nauttia taas auringosta ja lämmöstä ja samaa on ilmeisesti tiedossa alkavalla viikollakin.

Ompelin jo puolitoista viikkoa takaperin nämä hellehousut mukaan Nizzaan, joiden malliin ihastuin heti selaillessani toukokuussa ilmestynyttä Suuri Käsityö -lehteä. Ei vaan Nizzan lämmöissä paljon pitkiä housuja tarvittu. Eurokankaan palalaarissa olisi ollut useampikin kevyt kangas tarjolla tähän malliin ja koska tätäkin kangasta jäi vielä yli, taidan surauttaa samalla kaavalla myös shortsit.

Kaava oli melko väljä malli, sillä jouduin kaventamaan lopulta housuja sivusaumoista pariinkin kertaan. Ohjeesta poiketen laitoin myös lahkeensuihin kuminahaa siten, että nilkkapuolella oli kuminauhaa ja etupuoli oli vain käännetty.

Luulen että nyt vielä elokuussa on kelejä näiden housujen käyttöön, vaikkei varsinaisia helteitä enää olisikaan. Mukavaa elokuuta kaikille!

Hellehousut

Hellehousut

Kaavat: Suuri Käsityö 5-6/2015

Tarvikkeet: Kangas ja kuminauha Eurokankaasta

Hellehousut_lahikuva

Hellehousut_vyotarokiristys

 

Hellehousut_edesta

Hellohousut_takaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s