Luottohuivi

Ostin viime talvena kaksi kerää ihanan viinipunaista Novitan Kelo-lankaa. Jo silloin suunnitelmissa oli kutoa muhkea kaulaliina, mutta työlistalla oli niin monta muutakin työtä, että tämä jäi odottamaan parempaa hetkeä. Kun sitten tänä syksynä havahduin uudelleen kaulaliinan kutomiseen tajusin, ettei kaksi kerää riitä kuin puolikkaaseen huiviin. Harmikseni huomasin myös, ettei kyseistä sävyä enää valmisteta. Eikä sitä tuntunut löytyvän myöskään kaupoista.

Pelastukseni oli lopulta Facebookin Lankahamsterit-ryhmä, jossa myydään ja ostetaan toisille turhia, toisille käyttökelpoisia lankoja. Löysin kuin löysinkin sieltä kaksi puuttuvaa kerää lankaa ja sain kudottua kaulaliinan loppuun. Valmistumisestaan saakkaa kaulaliina on ollut minulla lähes päivittäisessä käytössä. Se on varmasti tämän talven luottohuivini.

Kuinka usein teiltä loppuu kesken työn lanka, jota ei ole enää myynnissä tai ei valmisteta? Mikä silloin avuksi?

Helmi_kaulaliina

Huivi_ja_bloggari

Tuli todettua jälleen, että yksinkertainen on kaunista ja toimivaa.

Ja hei, lähden ensi viikolla torstaina kohti Tukholmaa ja Syfestivaleja. Ensimmäistä kertaa elämässäni menen siis ulkomaille käsityömessuilemaan. Odotan parin päivän irtiottoani jo kovasti! Onko teillä kokemuksia Tukholman käsityömessuista?

7 kommenttia artikkeliin ”Luottohuivi

 1. Mulla käy välillä niin, että ostan vain yhden kerän jotain ihanaa lankaa ja sitten älyän jossain vaiheessa, että niin, eihän tää nyt riitä mihinkään. Viimeksi kävi näin juuri eilen, ku olin tilannut samaa lankaa toisesta nettikaupasta, mutta värierä oli eri, niin langoissa olikin suuri väriero. :S Yritän häivyttää sitä nyt liu’uttamalla pari kerrosta kerää vaihdellen langan vaihtumiskohdassa. 😀 Saas nähä kuinka hölmö tulee.

  • Toivottavasti onnistuu! Itse olen ilmeisesti liian hidas aloittamaan töitä langanoston jälkeen, kun useamman kerran olen päätynyt etsimään lankoja kaupoista ympäri Suomen. Tallinnan Karnaluks on osoittautunut pelastukseksi muutaman kerran, myös ystävilleni.

 2. Multa ei yleensä lanka pääse loppumaan, sillä ostan sitä aina kerralla reilusti. Tässä systeemissä on se ongelma, että lankavarasto pääsee kasvamaan tolkuttoman suureksi! Sun huivista tuli tosi tyylikäs.
  En ole käynyt muissa maissa messuilemassa, mutta joskus kyllä haluaisin lähteä.

  • Kiitos! Eli ongelmia syntyy, osti sitten lankaa reilusti tai niukasti 🙂 Juuri sopivaa määrää on ilmeisesti mahdoton ostaa. Noita lankavaraston säilytysongelmia syntyy kyllä minullakin nopeasti, kun hamstraan alelankoja ilman minkäänlaisia suunnitelmia työn toteutuksesta.

 3. Hei!
  Pakko kysyä vaikka postaus onkin vanha että voisiko tähän huiviin saada jonkinlaista ohjetta? Ihastuin tähän ensisilmäyksellä, mutta olen huono suunnittelemaan itse neuleohjeita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s