Virkattu tilkkupeitto

Nyt se on jo valmis. En malttanutkaan jättää tilkkuja matkavirkkuuksi, vaan niitä syntyi lähes joka ilta ainakin yksi. Nopeita ja helppoja tehdä, ei kuitenkaan aivan yhtä nopeita kuin isoäidin neliöt edellisessä virkatussa tilkkupeitossani.

virkattu_tilkkupeitto_palaset

virkattu_tilkkupeitto_palaset2

virkattu_tilkkupeitto_palaset_koira

Tilkkupeiton ohje on Kangasaitan Hyrrä-torkkupeitto. Minun vain on aika paljon hillitymmän värinen kuin tuo ohjeen kuvassa oleva. Peitossani on 67 kuuskulmaista tilkkua (16 valkoista, 15 mustaa, 15 tumman harmaata, 13 harmaata ja 8 vaalean beigeä). Kyseisestä ohjeesta poiketen virkkasin tilkkuihin vain 7 kerrosta (alkuperäisessä ohjeessa 8 kerrosta).

virkattu_tilkkupeitto_lahikuva

virkattu_tilkkupeitto_reuna

Tilkkujen ollessa kuuskulmiota peitosta ei tietenkään tullut suorakaitteen muotoinen. Mutta pidän tästä kuviosta aivan valtavasti! En ole vielä päättänyt tulisiko peitto olohuoneeseen…

virkattu_tilkkupeitto

… vai makuuhuoneeseen?

virkattu_tilkkupeitto_makkari

Jatkan jälleen kustannusten ja hintojen pohtimista. Käytin lankoina 7 veljestä (musta, valkoinen ja vaalea beige), Jussi-lankaa (tumman harmaa) sekä Tuomas-sukkalankaa (harmaa), kaikki Novitalta. 7 veljestä kului yhteensä n. 800 g, Jussi-lankaa n.250 g ja Tuomas-sukkalankaa n. 250 g. Lankojen hinnaksi tuli siis noin 40 euroa. Työtunteja tuli lukemattomia, joten jos peiton myisin, olisi sillä hintaa 100 euroa.

Advertisement

12 kommenttia artikkeliin ”Virkattu tilkkupeitto

  • Kiitokset! Luultavasti olet oikeassa tuon hinnan suhteen. Työtunteja ja niistä vaadittavaa korvausta on vain niin vaikea arvioida. Onneksi en ole myymässä peittoa, joten tarkkaa hintaa ei ole pakko päättää 🙂

 1. Paluuviite: Virkattu Ystävä-peitto kuusikulmioista | Ystäväni neula ja lanka

 2. Paluuviite: Uusi ikuisuusprojekti: virkatut kolmiot | Ystäväni neula ja lanka

 3. Hei! Ihana peitto, se inspiroi mutkin alottaan! ❤
  Tuntuu vaan et mun tilkusta tuli vähän pienempi vaikka 7veljestä käytin, mietinkin et minkä kokosella koukulla oot tehnyt nuo?

  • Hei, kiitos! Ihanaa että olet saanut inspiraatiota! Muistaakseni käytin nelosen koukkua. Ja tosiaan Hyrrä-peiton ohjeesta poiketen tein yhden kerroksen vähemmän omiin tilkkuihini.

   • Kiitos vastauksesta! No nelosella minäkin aloitin, mut viimeisen kerroksen viimeisellä ”sakaralla” purin koko tilkun kun olin varma että se on liian pieni 😀
    Jos saan vielä sen verran vaivata, että osaisitko arvioida mikä yhden palan leveys on? 🙂
    Kiitos miljoonasti avusta!

   • Hei Essi, pahoittelut että vastaaminen viivästyi. Yhden palan leveys on noin 17,5 cm. Varmaan vähän venynyt höyrytyksessä ja kun nyt ollut jo käytössä aika kauan.

 4. Moi! Miten virkkasit palat yhteen? pitkillä langoilla reunasta reunaan vai joka palaan jääneellä langalla aina vähemmän kerralla?

  • Hei! Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt! En ole virkannut paloja yhteen, vaan ommellut. Olen jättänyt virkatessa jokaiseen palaseen pitkän langan, jota olen käyttänyt palojen liittämiseen yhteen. Olen käyttänyt samaa tekniikkaa kaikissa virkatuissa peitoissani ja mielestäni jälki on ollut hyvää. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s