Sadepäivien piristys

Voi syksy. Sataa, tuulee, on pimeää ja sataa vielä vähän lisää. Työmatkapyöräily ei pääse näillä keleillä oikeuksiinsa, kuten ei myöskään metsälenkit koiran kanssa. Ruskakin alkaa olla ohitse, kun lehdet ovat varisseet maahan. Piristystä todella kaivataan.

Itse pukeudun aina syksyn myötä, ja varsinkin talvella, tylsän värisiin vaatteisiin. Harmaata, ruskeaa, mustaa… Sen sijaan ihailen erään työkaverini iki-ihania ja iloisen värisiä vaatteita, joihin hän kietoo itsensä ympäri vuoden. Kun hän pyysi minua ompelemaan sadeviitan, ei minulle ollut lainkaan yllätys tämä kangas. Se sopii hänelle täydellisesti! Työkaverini oli ostanut kankaan Marimekon palalaarista. Tietääkö joku kuosin nimen? Itse en löytänyt sitä mistään. Toinen työkaveri oli ostanut samaa vahakangasta pöytäliinaksi. Mutta nähtäväksi jää, josko hänkin innostuisi tekemään kankaasta jotain muuta.

Sadeviitta

Suunnittelu ja kaavat: Mika Piirainen,  Surrur – tee oma marimekkosi -kirja

Kangas: Marimekko (menekki noin 2,3 m)

Muut tarvikkeet: vetoketju, nyöri, muoviklipsit nyörin päihin, saumatiiviste ja kuminauha Merletosta

Koko: Yhden koon kaava

Sadeviitan saumat piti tietysti tiivistää sateen varalta. Tähän käytin kuvassa näkyvää sauman tiivistysnauhaa, joka silitetään saumoihin nurjalta puolelta. Toinen vaihtoehto olisi ollut kangasliima. Nauha oli helppo silittää suoriin saumoihin, mutta esimerkiksi hupun saumojen kanssa sai hikoilla hieman enemmän. Vahakangas ei ollut muutenkaan kaikista helpoin materiaali ommella, sillä se ei luistanut kovin hyvin paininjalan alla. Lopputulos oli kuitenkin sen verran pirteän näköinen, että valmistustuskat unohtuivat hetikohta.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Sadepäivien piristys

  1. Paluuviite: Läppärilaukku vahakankaasta | Ystäväni neula ja lanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s