Peittoprojekti päättyy

Kuukauden nimessäkin se sanotaan: on SYYSkuu. Niin ikävältä kuin se tuntuukin myöntää, on syksy saapunut Suomeen. Kesäihmisenä olen siitä aivan tolaltani, mutta löytyy syksystä paljon hyvääkin. Kynttilät, villapaidat, ruska, siinä muutama syksyn hyvä puoli.

Muistatko kun aloitin peittoprojektin toukokuussa? No nyt se on valmis. Tai siis peitto on ollut valmis jo elokuun alussa, mutta mielestäni sitä on sopivampaa esitellä nyt syyskuussa, kun illat pimenevät ja kylmenevät ja peiton alle on ihana kääriytyä.

Värimaailma peittoon lähti tuosta Finlaysonin Mekano-kankaasta, jota löytyy sohvan tyynynpäällisistä. Lähdin virkkaamaan isoäidinneliöitä jämälangoista, joita löytyi omasta, äidin ja isoäidin lankakoreista. Aika pitkälle sillä päästiinkin, mutta jouduin lopulta ostamaan neljä tai viisi kerää lankaa kaupastakin. Lankoja on hyvin eri laatuja ja siksi neliöistäkin tuli hieman eri kokoisia ja paksuisia. Mutta höyryttämällä valmiin peiton sai senkin ongelman ratkaistua. Valmiissa peitossa on yhteensä 165 (11 x 15) neliötä ja se on kooltaan 114 cm x 164 cm . Viltin reunaan virkkasin Muita ihania -blogin Tiinan neuvon mukaan piparireunuksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peitosta tuli aika ihana vaikka itse sanonkin! Me like. Eikä nurjapuolikaan näytä niin kovin pahalta. Taas yksi hyväpuoli lisää syksyyn – uusi neliöpeitto.

7 kommenttia artikkeliin ”Peittoprojekti päättyy

    • Kiitos kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen itsekin! Meinasi hermot ja kärsivällisyys loppua pariinkin otteeseen peittoa tehdessä, mutta kannattihan se kuitenkin. Peittoja syntyy kyllä lisää, jos hermojen hinnasta päästään yhteisymmärrykseen 😀

    • Kiitos! Todella vaikea sanoa paljonko peittoon meni lopulta lankaa. Turkoosia Seitsemän veljestä -lankaa ostin kaksi 150 g:n kerää, yhden harmaan Nalle-lankakerän ja yhden valkoisen 100 g:n kerän. Kaikki muut langat olivat jämälankoja enemmän ja vähemmän käytetyistä keristä. Luulen, että tähän kokoon meni lankaa yhteensä noin 2 kg, mutta kokoahan voi muunnella helposti omien tarpeidensa mukaan.

  1. Paluuviite: Peittoprojekti nro2 | Ystäväni neula ja lanka

  2. Paluuviite: Virkattu tilkkupeitto | Ystäväni neula ja lanka

  3. Paluuviite: Uusi ikuisuusprojekti: virkatut kolmiot | Ystäväni neula ja lanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s