Asuntomessut käsityönäprääjän näkökulmasta

Olin elämäni ensimmäisen kerran asuntomessuilla. Helppo oli lähteä, kun messut järjestettiin vielä omassa kotikaupungissakin. Kesäloman toiseksi viimeinen päivä kului mukavasti toinen toistaan ihanampia taloja ja asuntoja kierrellen ja katsellen. Ei voi muuta kuin haaveilla siitä mahtavasta valoisuudesta, avarasta tilasta ja säilytystiloista, joita uudet talot tarjoavat asukkailleen.

Sen lisäksi, että hain sisustus- ja kalustevinkkejä omaan käyttöön, ajattelin toteuttaa asuntomessukatsauksen käsityötekijän näkökulmasta. Messut nimittäin tarjosivat mahtavia ideoita toteutettavaksi kotiin käsin. Tässä siis katsaus käytetyimpiin käsityöaiheisiin sekä vinkkejä ja inspiraatioita tuleviin käsitöihin.

Maksineulonta on ollut kovasti pinnalla jo hetken. Oman bloginikin kautta olen huomannut, että ”virkattu kori” on useimmin käytettyjä hakusanoja ja siten myös blogini luetuin artikkeli. Messuilla olikin runsaasti esillä erilaisia neuloksia, mutta eniten niihin oli keskittynyt kohde 28 Talo Korko. Sinne sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki oli toteuttanut yhdessä Kauhavan Kangasaitan kanssa vaikka mitä ihanuuksia. Lue Piian kommentteja neulosten tekemisestä vaikkapa täältä. Maksineuleissa materiaalina Esteri-ontelokude eri väreissä ja monenkertaisena.

Luhta Home rahit myynnissä sisustushallissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esillä oli myös erilaisia ideoita ryijyjä hyödyntäen.

Kohteessa 8

Luhta Home istuinalusta. Myynnissä sisustushallissa.

Kokolattiamatto kohteessa 8.

Kierrätys- ja käsityöideoita kohteesta 35 Talo PikkuPuu, jossa on käytetty sisustusmateriaaleina ja -kalusteina paljon SPR Kontti- ja kierrätystalon tuotteita.

Vanhoista muovileluista kootttu taulu

Kirjontatyö tuolin istuimessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kangasmobile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOS-kylän asunnossa  kohteessa 3 oli ihanan värikkäät lastenhuoneet. Sisustuksessa oli käytetty teippauksia. Huomaa myös värikynistä koottu pöytälamppu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohteessa 31 Jämera-Loft1 oli upea Ateljee. Voi kunpa itsekin voisin saada oman käsityöateljeen joskus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja lopuksi vielä sekalainen joukko valokuvia, joissa käsityövinkkejä! Menkääpä ihmiset ihmeessä tutustumaan messuihin omasta näkökulmastanne. Asuntomessut auki Tampereen Vuoreksessa vielä 12.8.2012 asti.

3 kommenttia artikkeliin ”Asuntomessut käsityönäprääjän näkökulmasta

  1. Kiitos tästä! Minäkin olin asutomessuilla ensimmäistä kertaa ja bongasin paljon käsitöitä. Minulla ei ollut kameraa mukana, joten muistin varaan jäi paljon, siispä oli kiva löytää blogisi googlaamalla. Kiva kun sinulta löytyi kuva tuosta käsityöateljeesta ja viininpunasävyisestä virkatusta palamatosta. Siellä oli niitä mattoja monen värisiä samassa talossa, minulle jäi erityisesti mieleen yksi violettisävyinen. Jospa kaivaisin ohjeen Moda-lehdestä 🙂

    • Kiitos kommentistasi! Messuilla tuli kyllä näpsittyä paljon kuvia ja oli työtä valita siitä määrästä blogiin vain kourallinen. Olisi riittänyt useampaankin postaukseen… Paljon sai ideoita ja inspiraatiota; itselleni nuo maksineuleet olivat se juttu. Messutaloissa käsityöt olivat selvästi keskittyneet sisustussuunnittelijan maun mukaan muutamaan taloon, vaikka toki useammastakin kämpästä sai ideoita mukaansa. Tuo kyseinen Moda-lehti täytyy kyllä varmaan itsekin hankkia käsiini 🙂

  2. Paluuviite: Asuntomessut 2013: Tee se itse -sisustusta | Ystäväni neula ja lanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s