Kesän muotia maailmalta

Aloitin kesälomani viettämällä viikon rapakon takana New Yorkissa. Tämä oli ensimmäinen kertani tuossa viihteen ja muodin mekassa, ja rakastuin siihen heti!

Viikko kului enimmäkseen tutustuen turistinähtävyyksiin, shoppailen ja syöden hyvin. Toisen viikon olisi tarvinnut vielä päästäkseen syvemmälle kaupungin luonteeseen ja erikoisuuksiin, mutta hyvin mielissäni olin tästä viikonkin visiitistä.

En ehtinyt tutustua kaupungin käsityötarjontaan kovinkaan hyvin. Asuntomme naapurustossa oli muutamia lankakauppoja ja alakerrassa savipaja. Chinatownista löytyi helmiä korujen tekoon vaikka millä mitalla ja Harlemin Malcom Shabazz Harlem Marketista löytyi hienoja käsintehtyjä afrikkalaisia vaatteita ja koruja (seassa myös rihkamaa ja tusinatavaraa). Sunnuntaina Broadwayn varrella järjestettiin katumarkkinat, joista oli mahdollista tehdä muutamia käsityölöytöjä, mm. pullonkorkeista tehty lentokone (valokuvauskielto). Tähän väliin on pakko ihmetellä amerikkalaisten tyyliä kutoa: tuijotin lentokentällä iäkästä vanhaa naista, joka kutoi ilmeisesti villapaidan hihaa. Näyttipä jälleen kerran vaikealta! Nurja silmukka näyttää niin hitaalta ja vaikealta, kun lankaa on kierrettävä edestakaisin kesken kutomisen. Mutta se siitä.

Manhattanilla tuntui olevan kovasti muodissa tällä hetkellä pitkät, nilkkoihin asti ulottuvat mekot. Niitä oli joka toisen naisen päällä ja kaupojen vaaterekit väärällään. Jäi minulta ostamatta, kun ei kivaa väriä löytynyt, mutta ryhdyin tuumasta toimeen heti kotona. Eurokankaasta löytyi ihana kangas ja vielä alennuksessa oleva sellainen (3 €/m).

Mekko syntyi ilman kaavaa. Ostin kangasta 1,7 m ja aloitin työn rypyttämällä kankaan yläreunan (alalangaksi kuminauhalankaa). Tässä olikin työn inhottavin ja työläin osuus. Tämän jälkeen vain mallailin oikean rinnan ympärysmitan ja ompelin pitkän sauman mekon taakse. Helman ympärysmitta taitaa olla jopa 1,5 m. Yläreunaan kannattaa pujottaa vielä kuminauha, jottei reuna rouku. Äidin avulle jälleen kiitos.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kesän muotia maailmalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s