Virkattu lehtikori

Olen jo muutamaan kertaa ehtinyt julistaa täällä blogissa, etten ole virkkausihmisiä. Tästä huolimatta tartuin virkkuukoukkuun sitten ala-asteen. Tarvikkeina toimivat  nro. 8 virkkuukoukku ja n. 1,7 kg tummansinistä matonkudetta.

Oman mukavan lisänsä käsitöihin tekee aina tarve niiden valmistamiseen. Siis oikea käytännön tarve, ei vain se sisälläni jatkuvasti palava polte käsillä tekemiseen. Poikaystäväni tarvitsi lehtikorin ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tarvikkeet hain Helsingin Lankamaailmasta. Koska virkkaamisesta on kulunut jo tuo tovi, opettelelin silmukoiden tekoa uudelleen Viivin virkkausnetistä. Virkatun korin ohjeen löysin Lankavan sivuilta. Muokkasin ohjetta hieman siten, että sain pohjasta pitkulaisen pyöreän sijaan. Lisäksi virkkasin myös sankojen yläreunaan vahvikkeeksi piilosilmukoita, ohjeessa niitä neuvotaan tehtävän vain sankojen alareunaan.

Eihän lehtikorista missään nimessä tullut täydellinen – se on vino ja epäsuhtainen. Mutta kaikesta huolimatta se tulee käyttöön ja se sai minussa kipinän syttymään virkkaukseen.

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Virkattu lehtikori

  1. Vautsivau! Miullakin oli kovasti suunnitelmissa tehdä tällainen, mutta en sitten kuitenkaan uskaltanu. Meilläkin se ois tullu lehtisäilytystä varten.

    • Rohkeasti vain koukun varteen! Ei ole vaikea homma ollenkaan ja työkin valmistuu ihan muutamassa illassa. Täytyisi varmaan tehdä itsellekin tuollainen.

  2. Aivan mahtava lehtikori! Äitiltä olen joskus tilannut vastaavan laisia koreja eri koissa, mutta edelleen odottelevat tuloaan. Eli jos sulla joskus on tekemisen puutetta niin olisin halukas sulta tuollaisen ostamaan! 🙂

    • Juu, voin kyllä ilmomielin väsätä sullekin! Lielahden Lankamaailmaan vaan valitsemaan kuteen väriä niin teen kyllä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s