Rakas ystäväni (ystävänpäivä)

Ystävä on se, joka ystävänsä heikkoudet sietää.   (William Shakespeare)

Ystävä – joku joka tietää sinusta kaiken, ja rakastaa sinua sittenkin.   (Elbert Hubbard)

Tosi ystävä on kuin toinen minä.   (Aristoteles)

Ystävän kanssa mikään tie ei ole pitkä.   (Japanilainen sananlasku)

Olen edellisinä vuosina tehnyt ja lähetellyt ystävänpäiväkortteja vaihtelevalla innokkuudella. Aina niitä ei ole ehtinyt tai jaksanut väsätä, sillä jokainen päivähän on ystävänpäivä, eli rakkaita ystäviä tulisi muistaa jatkuvasti. Tänä vuonna halusin kuitenkin jälleen yrittää jotain uutta ja kun löysin houkuttelevan värisen kartongin Tiimarin hyllyltä, ei levottomia käsiä voinut enää estellä.

Vintage-kuvat olivat jälleen ”se juttu” korteissani, olihan niitä kätevästi jäljellä vielä joulukorttien jälkeen. Korttipohjissa käytin tumman purppuran väristä, vahvaa kartonkia. Kortteja koristelin vanhoilla napeilla ja pitsinauhalla, jota oli jäänyt yli pitkävartisista villasukistani.

Ostin äskettäin Villa Harmoniesta laatikollisen leimasimia, nimittäin aakkoset. Niillä koristelin tekstejä kortteihin: friend, rakas ja ystava. Koska aakkoset olivat englantilaiset eikä ääkkösiä siten ollut, jouduin tekemään Ä:n pisteet tussilla. Lopputulos ei miellytä täysin omaa silmää. Siksi päädyinkin kirjailemaan mieluummin FRIEND kuin ystava.

Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle, ollakseen itse ihminen. Lämpimin peitto on toisen iho, toisen ilo on parasta ruokaa. Emme ole tähtiä, taivaan lintuja, olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa. Ihminen tarvitsee ihmistä. Ihminen ilman ihmistä, on vähemmän ihminen ihmisille, vähemmän kuin ihminen voi olla. Ihminen tarvitsee ihmistä.   (Tommy Tabermann)

Toivon sinulle onnea. Mitä sen parempaa voisin toivoa sinulle? On tärkeää, että olet onnellinen. Onni tekee ihmisen kauniiksi, ystävälliseksi, hyväntahtoiseksi. Onnellinen ihminen on sopusoinnussa itsensä ja kohtalonsa kanssa. Hänestä virtaa enemmän rauhaa ja viisautta. On tärkeää, että olemme onnellisia.

Mutta missä ovat onnen lähteet? Se olisi hyvä tietää. Ei näet ole helppo niitä löytää, ja monesti onni on aivan muuta kuin millaiseksi sen maalaamme. Toivon hartaasti, että löydät sen.   (Jörg Zink)

Kaksiosaisten korttien sisäpuolelle laitoin tekstikentän kohdalle ohutta, ruskeaa luonnonkartonkia. Samaa kartonkia käytin myös leimasintekstien pohjana. Tästä kohtaa sensuroin pois kuvan kortista, joka lähti postissa paremmalle puoliskolleni. Hänen korttiinsa käytin samaa tekniikkaa kuin muidenkin ystävieni kortteihin: tumman purppuraa kartonkia, kuva ja kuvakehys sekä leimasimilla tehty teksti. Kuvana käytin meistä yhdessä otettua valokuvaa, jonka muokkasin kuvankäsittelyohjelmalla vanhan kuvan oloiseksi. Jätin kortista pois tyttömäiset pitsit ja vaaleanpunaiset napit, sen sijaan laitoin kuvakehyksen kulmaan rusetin juuttinarusta.

Rakkaus ei vaadi kahta ihmistä katsomaan toisiaan, vaan kahta ihmistä katsomaan samaan suuntaan.   (Antoine de Saint Exupery)

Ihanaa ystävänpäivää JOKA PÄIVÄ rakkaille ystävilleni!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Rakas ystäväni (ystävänpäivä)

  1. Oletpa nähnyt todella vaivaa korteissa ja niiden esilletuomisessa blogissasi. Olet myös löytänyt hyviä sanontoja, aforismejä, korttien seuraksi. Ps. työkaverini olivat hullaantuneita kortteihisi =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s