Helmee

Siis helmiä. Puisia, lasisia ja muovisia. Pyöreitä, neliskulmaisia, soikeita ja monikulmioita. Raidallisia, läpinäkyviä ja kukallisia. Pari vuotta sitten kesätöissä ollessani pohdin miten kuljettaisin työavaimia mukanani työpäivän aikana. Silloin tein itselleni ensimmäisen helmiavainnauhan muovisista, neon pinkin, keltaisen ja oranssin väreissä hehkuvista helmistä. Helmet kaivoin esiin yli kymmenen vuotta aiemmin syntymäpäivälahjaksi saamastani helmirasiasta, joka oli matkannut luokseni paketissa Ameriikasta asti. Helminauha oli oikein pirteä ja kesäinen väriloistossaan ja piristi silloista tylsää työasuani. Ei kulunut aikaakaan kun työpaikallani muutkin työntekijät huomasivat avainnauhani ja kyselivät mistä sellaisia saisi. Tämän jälkeen olen valmistanut näitä kaulanauhoja eri väreissä lähemmäs sata kappaletta Tampereen yliopistollisen sairaalan työntekijöille.

Helmiavainnahoissa olen käyttänyt pohjana nahkajäljitelmänyöriä. Nauha ei kestä lujaa vetämistä, roikkumista eikä suurta nippua avaimia, mutta on kevyttä ja kauniisti muotoutuvaa (laskeutuvaa). Helminä olen käyttänyt pääasiassa muovisia helmiä, kuten näitä akryylihelmiä Sinellistä. Helmiä on tarttunut mukaan myös esimerkiksi Tiimarista, Sinooperista, kirpputoreilta ja vanhoista koruista. Korun Y-haarassa olen käyttänyt hieman muita korun helmiä isompia lasihelmiä. Korun päässä on ensin pieni tuplalenkki ja sen jälkeen avainlenkki. Loppusolmujen pysyvyyden olen viimeistellyt kuumaliimalla.

Näitä avainnauhoja on syntynyt vaikka missä väreissä ja erikokoisista helmistä. Muovihelmiä on helppo puhdistaa kostealla liinalla sairaalaympäristössä. Mutta kun näitä nauhoja on tullut tehtyä jo aikamoinen pino, niin haluaa siirtyä johonkin uuteen ja erilaiseen. Siksi väsäsinkin muutaman avainkaulanauhan puuhelmistä, joita oli tarttunut matkaani marraskuun käsityömessuilta. Kukalliset helmet Tiimarista. Näitä kokeillaan vielä lisää…

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Helmee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s