Tämän talven villasukat

Villasukat ovat se perinteinen joka talven kudintyö. Melkeinpä jokainen, joka pitää kutomisesta, kutoo yhdet villasukat talvessa. Jos ei itselle, niin sitten ystävälle, lapselle, miehelle, lahjaksi tai vaikkapa lahjoitukseen. Minä kudoin ensimmäiset villasukkani jo alle 10 vuotiaana ja käytän sukkia edelleen, tuli niistä sen verran kivat. Minulle onkin kerääntynyt hyvä joukko erivärisiä villasukkia, joten tällä(kään) kertaa kutimiin tarttumisessa ei ollut kyse varsinaisesta tarpeesta tai kylmistä varpaista. Nämä sukat kuitenkin poikkeavat muista omistanistani pitkän vartensa vuoksi.

Ohje villasukkiin löytyi Yhteishyvän verkkosivuilta (täältä löytyy myös mm. lankatestejä, silmukkakoulu, huovutusta, virkkausta yms.). Ihastuin niiden pitkiin varsiin heti, sillä käytän mielelläni hameita ja mekkoja näin talvellakin. Lämpimille säärille on siis tarvetta. Ohjeesta poiketen käytin Tuomas-lankaa, joka on tarkoitettu juuri sukkien kutomiseen. Ohjeen mukaiseen kokoon menekki oli noin kaksi ja puoli 100 gramman kerää (yht. 250g).

Halusin hieman tuunata sukkia tyttömäisemmiksi, joten lisäsin niihin pitsinauhaa ja nappeja. Pitsinauha auttaa myös pitämään pitkät varret ylhäällä. Nauha oli helppo pujotella sukan varteen, sillä kuviossa on pieniä reikiä. Nauhan päät viimeistelin kääntämällä ne kuumaliiman avulla välttääkseni päiden lankojen purkautumisen. Nauhaa saa varata vajaat puoli metriä per sukka. Pitsinauha Sinellistä. Napit löysin tunnelmallisesta Nappipuodista (Näsilinnankatu 21, Tampere), jonka puoleen käännyn useinmiten nappeihin liittyvissä asioissa. Lisäksi kannatan mielelläni pieniä erikoispuoteja. Ihastuin näiden nappien pintaan, joka muistuttaa kankaan syitä, ja sopii mielestäni loistavasti yhteen sukkien varren kuvioinnin kanssa.

Nämä sukat sopivat hyvin esimerkiksi kaunoluistinten pariksi jääradalle. Lämpimiä talvipäiviä kaikille!

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Tämän talven villasukat

  1. Paluuviite: Rakas ystäväni (ystävänpäivä) « Ystäväni neula ja lanka

    • Hei Sirpa! Olen tehnyt sukat itselleni, mutta voin kyllä kutoa sellaiset tilauksestakin sinulle. Laitatko viestin mulle yhteydenottolomakkeella (Minä-alasivulla), jossa kerrot kokotoiveen, värin jne. Jatketaan sitten keskustelua sähköpostilla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s