Joulukoristeita osa II

Näitä joulukoristeita askartelin viime jouluksi ensimmäistä kertaa. Innoittajanani oli hyvä ystäväni, joka oli puolestaan saanut vinkkia koristeiden tekoon Aamulehdestä. Koristeiden ytimenä ovat erikokoiset, pienet, tärkätyt pitsiliinat, joita olen hankkinut kirpputoreilta ja sukulaisten laatikoista. En ole virkkausihmisiä, joten hankin liinat valmiina, mutta joku toinen näppärä ihminen voi tietysti tehdä koristeet aivan alusta asti itse. Itse olen käyttänyt tärkkäämiseen sokerin ja veden seosta, tosin tällöin liinojen kuivuminen ja kovettuminen vie aikaa. Päivässä liinat kuivuvat, mutta kovettumiseen menee parikin päivää.

Kuumenna kattilassa 1-1 -suhteella sokeria ja vettä, niin että sokeri liukenee veteen. Liota liinoja seoksessa ja asettele paperin päälle kuivumaan. Taputtele tasaisiksi. Anna liinojen kuivua ainakin yön yli ennen siirtämistä.

Koristeen kokoamisessa saa käyttää mielikuvitusta. Itse olen tehnyt kahdenlaisia pitsiliinakoristeita: yksinkertaisemmissa käytän yhtä pitsiliinaa (kuva vasemmalla), kiinnitän siihen ripustuslenkin ja liinan alapuolelle roikkumaan helmiä ja ”kristallipisaran”. Ripustuslenkkiin kiinnitin helmen ja satiininauhasta rusetin.

Monimutkaisemassa versiossa (kuva oikealla) olen valinnut erikokoisia pitsiliinoja 1-3 kpl, jotka yhdistän päällekkäin koon mukaan järjestykseen. Väleihin olen laittanut helmiä ja alimmaiseksi, tai ennen pienintä pitsiliinaa, olen lisännyt ohuelle valkoiselle kartongille liimatun vintage-kiiltokuva. Ripustuslenkki kuten edellisessäkin.

Ripustuslenkkinä ja liinoja/helmiä yhdistävänä kannakkeena olen käyttänyt koruvaijeria ja lenkkien sulkemiseen sekä helmien paikoillaan pitämiseen pihdeillä puristettavia helmistoppareita eli puristushelmiä. Liinojen väleihin olen valinnut läpinäkyviä, pyöreitä helmiä (mm. Tiimarista tai Sinellistä) sekä vanhoista äidin helmikaulakoruista purettuja luonnonvalkoisia helmiä. Vintage-kiiltokuvat Sinooperista. Pistä kuvan yläreunaan pieni reikä nuppineulalla ja pujota korulanka siitä. Kiiltokuvan ja sen vahvikkeena olevan kartongin voi halutessaan lakata kiiltävän pinnan jättävällä kiiltolakalla (esim. decoupage-lakka).

Nämä koristeet eivät tietenkään ole vain joulua varten, itselläni ne ovat roikkuneen peilin pielessä ja tuuletusikkunan kahvassa läpi vuoden. Koristeet sopivat hyvin hieman romanttiseen ja vanhanajan henkiseen asuntooni pitsipäiväpeitteen ja ruusuverhojen kavereiksi.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulukoristeita osa II

  1. Paluuviite: Nopeat korvikset « Ystäväni neula ja lanka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s