Mistä oikein aloittaisin?

Tämä kysymys pyörii usein päässäni niin työmaalla, rästissä olevien koulutöiden kuin käsitöidenkin kanssa. Ja nyt myös tämän blogin aloittamisen kanssa. Kerrottavaa ja näytettävää olisi niin paljon ja uusia projektejakin olisi kasapäin odottamassa pöydänlaatikossa. Kun vain olisi sitä aikaa.

Näin iltojen pimentyessä sysimustiksi, tekee mieli käpertyä lämpöiseen sohvannurkkaan ja kaivaa kutimet esiin. Tehdä jotain mieltä ja kroppaa lämmittävää. Kesällä sen sijaan en vain osaa kutoa, en vaikka olisi jokin valtavan mielenkiitoinen työ kesken. Ilmojen viiletessä ja kesän kääntyessä syksyyn kutimet kolistelevat kesäuniltaan kaapista. Sitten vähitellen niihin jää vain koukkuun eikä kutomista voi enää lopettaa. Syyskuusta huhtikuuhun kutimet kulkevat mukanani myös junissa, viikonloppureissuilla ja tyttöjen illoissa. Muistanpa vielä kun otin kutimet ja keskeneräisen ponchoni mukaan elämäni ensimmäiselle ulkomaanreissulle ja lentokoneeseen, vuosi taisi olla jotain 2000. En tiedä onnistuisiko moinen vielä tänä päivänä, mutta kovasti houkuttaisi ottaa kutimet mukaan myös pian siintävälle Lontoon-reissulleni.

Joten aloitan siis luontevasti kutomisesta. Ystäväpiiriini syntyi ensimmäinen lapsi syyskuun alussa ja kokosimme tyttöjen kanssa pienelle prinsessalle lahjapaketin. Omana osuutenani kudoin pienet pitsireunaiset villasukat Novitan ohjeen mukaan. Lankana käytin valkoista, konepestävää Rondon Samba -lankaa, joka löytyi äitini lankavarastosta. Sitä kului n.30 g. En ollut aiemmin kutonut mitään noin pientä ja tuntuikin kuin sukka olisi loppunut kesken. Suloiset niistä kuitenkin tuli ja vaaleanpuna-ruudullinen nauha täydensi tyttömäisen tyylin täydellisesti. Äitihän voi sitten halutessaan vaihtaa tuota nauhan väriä tytön asuun tai ajankohtaan sopivaksi.

Puolessa välissä vartta työ käännetään nurinperin, jotta pitsikuvio kääntyy päälle.

Lisää lopuksi koristenauha varren reikäriville. Nauhaa tarvitaan noin 1,5 m.

Sukat ihanaisen pienissä jaloissa.

Pienenä vinkkinä lisään vielä loppuun kuvan tossuista, jotka löytyivät myös pienen prinsessan lahjapussukasta. Käsityönä tehty nekin, ei vain minun toimestani 🙂 Välittäjänä Tohvelisankari.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mistä oikein aloittaisin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s